top of page
  • Marijke

Aromatherapie: 6 essentiële oliën die je meer energie kunnen geven

Er zijn periodes in ons leven waar we simpelweg niet aan voldoende slaap geraken, ondanks dat we het wel willen. Dit kan komen door je kinderen, openbare werken, een enorme drukke periode of door het vele gepieker waar je maar niet van af geraakt. Toch vinden we het slaaptekort nog niet zo erg dat we er onmiddellijk een pilletje voor willen nemen, dus dan zijn er essentiële oliën die ervoor kunnen zorgen dat je je wat energieker voelt.


  1. Pepermuntolie: Pepermuntolie staat bekend om zijn verfrissende en opwekkende eigenschappen. Het kan helpen om mentale alertheid te bevorderen en vermoeidheid te verminderen.

  2. Citroenolie: Citroenolie heeft een verkwikkende geur die energie kan geven en de stemming kan verbeteren. Het kan ook helpen bij het stimuleren van de concentratie.

  3. Rozemarijnolie: Rozemarijnolie staat bekend om zijn stimulerende effecten op de geest en het lichaam. Het kan helpen om vermoeidheid te verminderen en de mentale helderheid te verbeteren.

  4. Eucalyptusolie: Eucalyptusolie heeft een verfrissende geur die de luchtwegen kan openen en de ademhaling kan verbeteren. Dit kan helpen om vermoeidheid te verminderen en meer energie te krijgen.

  5. Gemberolie: Gemberolie staat bekend om zijn opwarmende en stimulerende eigenschappen. Het kan helpen om vermoeidheid te verminderen en de energie te verhogen, vooral op koude dagen. Gember werkt ook tegen misselijkheid en hoofdpijn, twee verschijnselen die ook vaak voorkomen bij moeheid.

  6. Sinaasappelolie: Sinaasappelolie heeft een vrolijke en opwekkende geur die de stemming kan verbeteren en energie kan geven. Het kan ook helpen om stress te verminderen en een gevoel van welzijn te bevorderen.


Deze essentiële oliën kunnen worden gebruikt in aromatherapie door ze te verstuiven in een diffuser, toe te voegen aan een warm bad (maar steeds eerst in een andere olie mengen, want water en essentiële olie mengen niet), of te mengen met een draagolie en ze op de huid aan te brengen. Niet alle essentiële oliën zijn hiervoor geschikt, dus check steeds de verpakking. Test ook steeds op een kleine huidoppervlakte alvorens je er van kop tot teen mee in te smeren, zeker als je een gevoelige huid hebt.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page