top of page
  • Marijke

Het belang van 1,5 l water


Hoe je meer water kan drinken hebben we reeds in een eerdere blogpost gezien. Maar waarom is dit nu zo belangrijk?


1. Voor onze hersenen

Onze hersenen bestaan voor 85% uit water. Ze hydrateren is dus belangrijk voor de concentratie en het denkvermogen. Tip: als je hoofdpijn hebt, probeer dan eerst eens een glas water te drinken. Soms volstaat dit al om dit kwaaltje te bestrijden.


2. Voor de huid

Hallo, stralende huid! Bye bye puistjes. De huid heeft water nodig om zichzelf te reinigen. Daarnaast gebruikt je lichaam water ook als temperatuurregelaar. Zo zal je lichaam gaan zweten om je lichaam te doen afkoelen zodat het niet oververhit geraakt.


3. Voor ons bloed

Ons bloed staat grotendeels uit water met plasma-eiwitten, elektrolyten, voedingsstoffen en afvalstoffen. Dankzij het bloed kan dit allemaal naar de juiste organen worden getransporteerd zodat ze daar kunnen worden opgenomen of worden afgevoerd.


4. Voor de nieren

De nieren hebben water nodig voor het afvoeren van afvalstoffen.


5. Voor de spijsvertering

Onze darmen gebruiken water om ervoor te zorgen dat onze voedingsstoffen worden opgenomen. Daarnaast zorgt water, samen met vezels, ook voor een vlotte stoelgang.


6. Spieren en gewrichten

Dankzij water blijven je spieren en gewrichten soepel. Het zorgt bovendien ook hier opnieuw voor dat je lichaam kan afkoelen tijdens het sporten door te gaan zweten.




Redelijk overtuigend niet?

Met deze tips kom je alleszins al een heel eind.




17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page