top of page
  • Marijke

Met deze tips maak je gemakkelijk nieuwe vrienden

Bijgewerkt op: 17 mrt.


4 vrienden houden een picknick op een laken

Connectie met anderen maken is een belangrijk onderdeel in je weg naar meer energie. We zijn als mens immers gemaakt om sociaal te zijn. De hoeveelheid van sociaal contact dat iemand als wenselijk acht, hangt echter af van persoon tot persoon. Voor de ene persoon is het voldoende om elkaar 1 keer per maand te zien of te horen, terwijl een andere persoon wel wekelijks of dagelijks contact wil. Beslis dus volledig zelf wat je wil en laat je daarbij niet leiden door wat "van jou verwacht" wordt. Nog op zoek naar nieuwe vrienden? Dan kunnen deze tips je alvast een duwtje in de juiste richting geven:

  1. Wees open en vriendelijk: Toon interesse in anderen, glimlach en wees beleefd. Een positieve houding kan anderen aanmoedigen om toenadering te zoeken.

  2. Zoek gemeenschappelijke interesses: Probeer activiteiten te vinden waarbij je mensen kunt ontmoeten die dezelfde interesses delen. Dit kan variëren van sportclubs, hobbygroepen, vrijwilligerswerk, cursussen of misschien wel gewoon op het werk. Het kan zelfs de werksfeer ten goede komen als jullie elkaar ook in een informele omgeving zien.

  3. Neem initiatief: Wacht niet passief tot anderen naar jou toekomen. Stap uit je comfortzone en neem het initiatief om een praatje te maken, een gesprek te beginnen en nieuwe mensen te leren kennen.

  4. Wees authentiek: Wees jezelf en probeer niet te veranderen om anderen te behagen. Oprechtheid trekt vaak gelijkgestemde mensen aan en helpt bij het opbouwen van echte vriendschappen.

  5. Toon belangstelling en luister: Toon oprechte belangstelling voor wat anderen te zeggen hebben. Luister actief, stel vragen en wees betrokken in gesprekken. Dit laat zien dat je echt geïnteresseerd bent in de persoon. Steek die gsm dus weg!

  6. Onderhoud bestaande vriendschappen: Investeer tijd en moeite in bestaande vriendschappen. Onderneem samen leuke activiteiten, blijf in contact en toon oprechte steun en betrokkenheid.

  7. Wees geduldig: Het opbouwen van vriendschappen kost tijd. Verwacht niet direct resultaten en geef niet te snel op. Wees geduldig en blijf openstaan voor nieuwe ontmoetingen.

Onthoud dat vriendschap een tweezijdige inspanning is en dat het belangrijk is om ook anderen de kans te geven om jou te leren kennen. Het kan soms even duren voordat je een sterke vriendschap ontwikkelt, dus wees geduldig en blijf open staan voor nieuwe connecties.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page